Semesterbloggen – många händelserika dagar.

Är det inte ganska typiskt att man inte skriver då det äntligen händer något? Här kommer en liten recap av de senaste dagars händelser.

Onsdag 11.7.2018

På kvällen körde vi till Degerby. Där finns en “minizoo” som heter Lomamäki. Vi blev positivt överraskade av hur mycket olika djur de hade där. Djuren verkar dessutom trivas där bra också. Allt från papegojor till renar. Vår familj rekommenderar stället.

Ett par alpackor huserade med några renar.

Torsdag 12.7.2018

Ungen vaknar alltid senast 7.00, förutom idag då hon sov till nästan 8.00. Just idag skulle vi stiga upp tidigt, eftersom vi skulle åka iväg mot Muminvärlden så tidigt som möjligt. Det är alltid lite problematiskt att fara längre vägar då man måste ta tuppluren i beaktande. Klockan nio kom vi oss iväg och 11-tiden var vi framme i Nådendal.

Vi besökte ju Muminvärlden redan förra året, då ungen var lite under 2 år. Då var hon aningen för ung för stället och var mest rädd för att karaktärer. Nu då hon är närmare 3 trivdes hon riktigt bra och vågade till och med krama om mumintrollena. Muminvärlden är också ett riktigt trevligt ställe för barnfamiljer, det enda negativa jag har att säga är om andras ouppfostrade barn. Större ungar som ignorerar de mindre och går före i kö eller tar saker ur händerna på andra. Jag blir så irriterad.

Vi hade tur att Tuomas mamma hade vunnit fribiljetter dit, inträdesavgiften på 28 euro per person är ganska saftig om man frågar mig. Barn under 2 år kommer in gratis. På ett sätt förstår jag att priserna är höga eftersom det inte är gratis att upprätthålla en plats som Muminvärlden. Men då en fyra personers familjs inträde kostar 108 euro (finns familjebiljetter som man får lite rabatt med) och man högst troligen också måste äta under dagens lopp (om man inte är så snål som vi som hade med oss egen mat) blir det en ganska dyr resa.

På kvällen for jag som sällskap åt Joni och kolla Muse på bio. Tack till hans originella sällskap som inte kunde närvara och skänkte sin biljett åt mig. Det var alltså 1,5 timme inbandat material från deras Drones World Tour som vi också såg live i Helsingfors. En av de bästa konserter jag varit på och “filmen” var en bra recap av showen.

Fredag 13.7.2018

Efter ett ganska misslyckat Omppu-besök på förmiddagen (som slutade med skrik och bråk), tog vi en liten taktikvila och bestämde oss för att gå till stranden senare på kvällen. Min många år gamla vinterpäls har nu kastats, bokstavligen finns pälsen nog kvar. Man orkar ju inte sheiva sina ben varannan dag heller. Klobbens simstrand var ett bra val, det är grundt och det finns en Pokestop där (:’D).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *