Semesterbloggen – Dag tio.

Sorgens dag. Jag har i flera dagar tänkt göra ett litet inlägg om mina balkongsodlingar. Bilderna var redan tagna men texten oskriven. På den senaste tiden har dock bladen på det mesta som växer där börjat få hål och svarta “prickar” (som jag först tänkte att var ägg) hade börjat uppenbara sig, mest på salladerna.

Imorse tog jag på mig gummihandskarna och tänkte göra mig av med allt som har svarta prickar på sig. Efter att ha dragit bort salladsart ett började scenariot öppna sig för mig. Små och stora, ljusgröna larver. De svarta prickarna visade sig vara deras avföring. Så det verkar som att nån slags fjäril har varit och lagt sina ägg i mina planteringar och larverna feastar nu på allt. Till och med den fjuttiga gräslöken hade en liten maskjävel på sig.

Vad jag förstod från internet så är larverna eller deras avföring farligt. Mest visuellt obehagligt. De äter ju också själva produkterna (gurkorna, tomaterna), inte bara bladen.

Så sorgens dag då jag bestämde mig för att kapa ner all sallad och klippa lös alla blad med avföring. Förhoppningsvis fick jag bort de flesta av ohyrorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *