Semesterbloggen – Dag tre.

Hipphipp hurraa! Gårdagens prognoser är fel och solen skiner. Jag får utlurat ungen på snigeljakt.

En av orsakerna varför jag inte direkt packade våra saker efter att bussförbindelserna blev urusla var att vår lya är på ett så perfekt läge annars. Både service och natur finns ett stenkast ifrån. Den lilla skogen i närheten erbjuder djur- och fågelliv som både mamma och unge tycker om.

Vi träffade på några mördarsniglar också.

Efter många dagars regnande är vägarna fulla av sniglar och jag passar på att rasta mitt nya makro-objektiv samtidigt. Jag är inte riktigt nöjd med bildkvaliteten som objektivet erbjuder. Är dock inte helt säker om felet ligger i objektivet eller användaren, jag gissar på den sistnämnda.

På länge håll tar objektivet riktigt bra bilder, men på nära håll får jag det inte riktigt att fokusera på rätt sak.

Lunchtid närmar sig och idag har jag tänkt att vi tar oss till Helsingfors för att äta lunch med Tuomas. Vi kör till Gräsviken och tar metron därifrån (#justesbobothings). Ifall vi skulle ha åkt buss+metro skulle resan ha tagit 1 timme. Med bil + metro blev det ungefär 30 minuter. Så det är aldrig ett svårt val att ta bilen istället. I väntan på att Västmetron byggs ut hit till skogen också.

Vi lunchar i Kampen och allt går bra. Jag är nästan chockad över hur snällt vår avkomma sitter i restaurangen. Kanske vi nu kan börja gå ut och äta med henne också? De få gånger vi prövat har det inte varit en hit för någon part.

Sedan tar vi en sväng via pappas nya jobb och bekantar oss med deras nya, fräscha kontor. Jobbtankarna återvänder då jag försöker inreda vårt väldigt “minimalistiska” (in a bad way) kontor.

Resans enda itkupotkuraivari kommer då det är dags att låta pappa jobba vidare. En viss skulle ha viljat sova middag i hängmattan som fanns vid kontoret, plus att hon “inte tycker om mamma, tycker bara om pappa”.

Kvällen spenderas på Iso Omena och innehöll ett restaurangbesök till. Även det gick bra men jag fick offra min telefon som underhållning den här gången.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *