Semesterbloggen – Dag ett.

Min fyra veckor långa semester har börjat, men ändå känner jag mig mer stressad än normalt. Varför? Här kommer några orsaker.

  1. Jag är den enda administrativa personen på jobbet och har ingen som gör mina uppgifter så länge jag är borta. Det betyder förstås att jag är tvungen att göra en hel del under semestern också. Hade dock inte förväntat att jag inte ens hinner påbörja semestern före den första Skype-callen bestäms för måndagen (idag alltså). Sist och slutligen blev den inte ens av. Nytt försök imorgon.
  2. Dagis är stängt och mannen jobbar ännu den här veckan. Det betyder att jag jobbar som personlig cirkusdirektör för en väldigt krävande soon-to-be 3-åring.

Idag regnade det och varken jag eller ungen ville gå ut och bli våta av regnet. Vår absoluta favoritperson fyllde år idag, så vi styrde kosan mot Ainoa för att shoppa en kaka och tortillaingredienser åt födelsedagsbarnet.

Vi kom överens om att det är en hemlighet att vi fixat kaka, mat och present åt pappa. Treåringar förstår sig dock inte riktigt på konceptet “hemlighet” och om jag inte kommer ihåg riktigt fel kläckte ungen ur sig ordet present i sin andra mening, då vi på eftermiddagen hämtade hennes far från stan. Kaka kom först om typ 10 meningar.

Nu skall jag klicka hem lite matvaror åt oss. Tacka vetja högre makter för hemlevererande mataffärer. Idag då vi var ett snabbt varv via matbutiken (efter kakan) blev jag påmind om varför jag inte kan shoppa mat med ungen. Saker flyger, det skall skrikas och liggas på golvet och mamma får magsår.

En liten bild från helgens grillfest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *